03.09.2021 E.VAX ADDS NEW SINGLE AND KANYE WEST PRODUCTIONS TO TRACK RECORD

NL – E.VAX – het project van Evan Mast, de helft van de New Yorkse elektronische rockband Ratatat – bracht begin deze week zijn nieuwe single Manila uit. De track, waarbij exotische percussie de boventoon voert, is afkomstig van zijn zelfgetitelde album dat op 17 september verschijnt. E.VAX leverde met maar liefst vier producties een flinke bijdrage aan de totstandkoming van het nieuwe Kanye West album Donda.

Voor zijn aanstaande album kwam Mast uit zijn comfortzone en veranderde hij zijn houding ten opzichte van zijn gewoonlijke productieproces. Hij begon met alles thuis op te nemen en halverwege de pandemie verplaatste hij tijd zich naar Montana (US), waar hij het album verder opnam in de kunstgalerij van een vriend. Deze grote lege ruimte zorgde na de vele studiotijd in kleine ruimtes voor een zekere nieuwe vrijheid en mogelijkheid voor experimenteren. Hij speelde nummers af op de verkeerde snelheid om het effect hiervan te horen of hij liet opzettelijk een melodie maandenlang onaangeroerd en improviseerde er dan overheen nadat hij het opnieuw voor de eerste keer had gespeeld.

Luister hier naar Manila

 

FR – E.VAX, alias Evan Mast du duo de musique électronique Ratatat basé à New-York, sort son premier album éponyme.

Un album instrumental, agrémenté de dialogues captivants et intrigants, à l’image de “Koko”, son titre phare, où l’on entend une voix féminine mystérieuse. Pour réaliser cet album, E.VAX s’est inspiré de son travail de producteur pour des artistes célèbres comme Kanye West, Jay-Z ou Kid Cudi et de son expérience avec Ratatat avec qui il a parcouru le monde.

Ses chansons sont sincères, ludiques, engageantes, curieuses et contemplatives – toutes les caractéristiques d’Evan Mast lui-même. Une belle évasion et une invitation au voyage.

Ecoutez ici E.VAX