credit: Tom van Huisstede

23.07.2021 GIAN AND RAY FUEGO COLLABORATE ON NEW SINGLE SUICIDE CLUB

NL – Het Rotterdamse duo GIAN brengt vandaag Suicide Club uit, de nieuwe single die in samenwerking met Ray Fuego tot stand kwam. De geestelijk vader van het SMIB-collectief uit Amsterdam-Zuidoost versterkt de donkere sfeer van het rauwe nummer met zijn messcherpe rapverse. Met deze track laat GIAN wederom horen dat hun smaak breed is, zonder af te wijken van het kerngeluid dat het best te omschrijven valt als ‘guitars & 808s’. Het nummer werd geproduceerd door Miro (o.a. S10, sor, Linde Schöne), Isaï Reiziger en co-producenten 22ghosts (bestaande uit Tjeerd Bomhof & Mathias Janmaat).

De track is vernoemd naar de voormalige rooftop bar The Suicide Club, die zich op het dak van het Rotterdamse Groot Handelsgebouw bevond. Het duo beleefde daar vele lange nachten en grijpt op het nummer terug naar de benevelde avonturen die het opleverde. Ray Fuego, die door hiphopminnend Nederland op handen wordt gedragen, bracht onlangs zijn album Hemelschip uit. Met deze verrassende release nam hij de luisteraar mee voor een kosmische reis door zijn zelfgecreëerde universum. Net als de Amsterdamse rapper voelt GIAN zich er prettig bij om non-conformistische keuzes te maken op het gebied van stijl en muziek. Als gelijkgestemden is hun samenwerking dan ook een echte match. “Dagen niet slapen en niet gapen. Het creatieve aspect was zo natuurlijk als bronwater. De connectie werd gelegd als metrolijnen en het eindresultaat is de spiegel van het proces”, aldus Ray Fuego.

GIAN is een van de stijlvolste hedendaagse acts van Nederland. Vanaf het begin onderscheidden ze zich door hun visuele stijl: van zelf-gestylede outfits tot de art direction van hun clips en shoots. Dat beiden een voorliefde voor mode en een onderscheidende eigen smaak hebben – Navaone liep onlangs als model mee tijdens een Louis Vuitton show in Parijs – is zichtbaar in alles wat ze doen. Werp een blik op de videoclips die in aanloop naar hun CÉLIA EP uitkwamen en je snapt wat er bedoeld wordt.

In navolging van de vorige EP, die in september van 2020 verscheen, keerde GIAN in mei terug met de single 1 Stap Uit Het Donker. Tussen het najaar van 2020 en het voorjaar van 2021 werd GIAN achtereenvolgend uitgeroepen tot MTV PUSH Act, 3FM Talent en ontvingen ze samen met S10 een nominatie voor een 3FM Award. Later dit jaar zal er een nieuwe EP uitkomen, waarover binnenkort meer info volgt.

Photo credit: Tom van Huisstede