19.11.2021 MICKAEL KARKOUSSE (GOOSE) SHARES FIRST SOLO EP WHERE DO WE BEGIN

NL – GOOSE frontman Mickael Karkousse deelt vandaag zijn eerste solo EP Where Do We Begin, samen met een video voor zijn nieuwste single All My Life.

Mickael werkte voor Where Do We Begin samen met de Franse producer Victor Le Masne (Housse de Racket, Kavinsky, Gaspard Augé,…). Door de synergie met Le Masne, die een herkenbare sound in het geheel brengt, kon Mickael Karkousse zich helemaal ontplooien als soloartiest.

Het duo kiest voor gevoel boven vorm waardoor Mickael vluchtige momenten van romantiek en inspiratie weet te verweven in zijn elektronische muziek. De rode draad door de EP is dan ook een diep verlangen naar verbinding en een ultiem gevoel van vrijheid. “Veel van mijn nummers kun je lezen als een script, het is bijna een filmscenario. Ze zijn een ode aan dat moment in je leven waar je alles voor de eerste keer beleeft. Wanneer ik muziek schrijf en ik geluiden hoor die me inspireren, dan voel ik dat ook aan als een scène in een film.  En dat is altijd heel romantisch”, aldus Mickael.

Met de release van zijn EP komt ook een nieuwe single en een video, All My Life. De track voegt een vleugje ‘French touch‘ toe aan zijn eerste EP. De tekst op het nummer wordt herhaald als een rustgevende mantra – zoals vocal loops op dance tracks – en de woorden krijgen hierdoor een compleet nieuwe betekenis. Voor de video van All My Life werkte Mickael samen met regisseur Grégoire Dyer:

“De manier waarop Greg naar mode kijkt en hoe hij collecties in video’s vertaalt is heel verfrissend: met een eerlijke blik en met humor maar altijd met klasse”, vertelt Karkousse. “Dat werkte inspirerend voor mij en ik ben heel blij dat we samen aan deze video konden werken. Aangezien mijn teksten vaak als scripts lezen, hebben we de video precies op die manier benaderd en de woorden naar beeld vertaald:  exact waar ik van droomde terwijl ik de nummers schreef”.

Where Do We Begin verschijnt vandaag digitaal en is vanaf 03/12 verkrijgbaar op vinyl.

Luister hier naar Where Do We Begin

 

FR – Le chanteur et leader du groupe belge d’électro-rock GOOSE présente aujourd’hui son premier EP solo intitulé Where Do We Begin, ainsi que la vidéo de son dernier single All My Life.

Pour Where Do We Begin, Mickael a travaillé avec le producteur français Victor Le Masne (Housse de Racket, Kavinsky, Gaspard Augé,…). La synergie avec Victor Le Masne, qui apporte un son reconnaissable à l’ensemble, a permis à Mickael Karkousse de se développer pleinement en tant qu’artiste solo.

Le duo choisit le sentiment plutôt que la forme, permettant à Mickael de tisser des moments de romance et d’inspiration dans sa musique électronique. Le fil conducteur de l’EP est un désir profond de connexion et un sentiment ultime de liberté. “Beaucoup de mes chansons peuvent être lues comme un scénario, c’est presque comme un scénario de film. Ils sont une ode à ce moment de votre vie où vous expérimentez tout pour la première fois. Lorsque j’écris de la musique et que j’entends des sons qui m’inspirent, je me sens comme une scène de film.  Et c’est toujours très romantique“, dit Mickael.

Where Do We Begin est sorti aujourd’hui en version numérique et sera disponible en vinyle à partir du 03/12.

Ecoutez ici Where Do We Begin