12.02.2021 ALBUM OUT NOW: DJANGO DJANGO – GLOWING IN THE DARK

NL – Django Django, bekend van nummers als Default en Hail Bop, brengt vandaag Glowing In The Dark uit. Het is het derde studioalbum van de Schotse indieband en zowel fysiek als digitaal beschikbaar. Na een afwezigheid van ruim twee jaar keert de band nu terug met 13 tracks.

De band is voor Glowing In The Dark dicht bij zichzelf gebleven, maar ging ondanks dat gekozen pad een bijzondere samenwerking aan, namelijk met Charlotte Gainsbourg. Haar magistrale vocalen zijn te horen op Waking Up, het nummer waarvoor de band inspiratie putte uit de muziek van Charlotte’s vader, Serge Gainsbourg.

In de voorbije maanden konden fans al genieten van de singles Spirals en The Ark. Free From Gravity, de derde single, verscheen eind januari en is een boeiend nummer waarin vrijwel alle thema’s samenkomen die op het album worden bezongen. Over de droefgeestige teksten van de single vertelt de band: “It’s really about the planet being in such a mess that we eventually have to leave.”

De ‘indie alchemisten’, zoals ze wel eens worden genoemd, zetten in navolging van Winter’s Beach EP (2018) weer een stap voorwaarts met dit album – een plaat waar luisteraars hoop uit kunnen putten in donkere tijden.

Luister hier naar Glowing in the Dark